Veganski · Vegetarijanski

Carpaccio od cikle

P1070293

Ovo je vrlo jednostavno predjelo od svježe cikle, umak u kojem se cikla marinira je veoma bitan. Evo što sam ja stavila u marinadu:

Umak:

sok od 1 limuna

sok od 1 naranče

1 dcl maslinovog ulja

suha ljuta papričica, sitno narezana bez sjemenki

3-4 češnja češnjaka, sitno narezana

2 žlice svježeg peršina

1 žlica agavinog sirupa

2-3 svježe cikle

tofu ili sir po izboru, kozji jako dobro odgovara mariniranoj cikli

Svježu ciklu narezati na što tanje fete. Ja koristim mandolinu.

Umutiti sve sastojke za marinadu  (ostavite malo peršina za dekoraciju) i preliti po narezanoj cikli. Stavite rukavice za ovaj posao jer će vam prsti sigurno pocrveniti. Dobro “izmasirajte” ciklu i ostavite da se marinira nekoliko sati prije posluživanja.

Na tanjuru posložite fetice cikle i obilno prelijte sa marinadom. Na vrh dodajte tofu ili sir po izboru i pospite peršinom za dekoraciju.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s