Ovo je vrlo jednostavno predjelo od svježe cikle, umak u kojem se cikla marinira je veoma bitan. Evo što sam ja stavila u marinadu:
Umak:
sok od 1 limuna
sok od 1 naranče
1 dcl maslinovog ulja
suha ljuta papričica, sitno narezana bez sjemenki
3-4 češnja češnjaka, sitno narezana
2 žlice svježeg peršina
1 žlica agavinog sirupa
2-3 svježe cikle
tofu ili sir po izboru, kozji jako dobro odgovara mariniranoj cikli
Svježu ciklu narezati na što tanje fete. Ja koristim mandolinu.
Umutiti sve sastojke za marinadu (ostavite malo peršina za dekoraciju) i preliti po narezanoj cikli. Stavite rukavice za ovaj posao jer će vam prsti sigurno pocrveniti. Dobro “izmasirajte” ciklu i ostavite da se marinira nekoliko sati prije posluživanja.
Na tanjuru posložite fetice cikle i obilno prelijte sa marinadom. Na vrh dodajte tofu ili sir po izboru i pospite peršinom za dekoraciju.